Een slaapkamer met fris witte gordijnen

07 oktober 2018

Door gastblogger Jenny Meerman, van interieurontwerpstudio Huisgeluk


Als interieurontwerper voor mijn eigen interieurontwerpstudio Huisgeluk, kom ik dagelijks in contact met de mooiste stoffen en materialen voor je huis. Vooral in raambekleding is er zoveel mogelijk, in allerlei kwaliteiten en prijscategorieën. Voor veel mensen is het kiezen van de juiste raambekleding daarom ook best lastig. 

Een tijdje geleden was is voor een klant op zoek naar mooie betaalbare gordijnen. Via Instagram kwam in in contact met Fijngordijn en ik vroeg wat staaltjes aan. Ik was blij verrast toen ik het pakketje ontvangen had. Wat een mooie stoffen! En ook de klant vond ze prachtig. Inmiddels heb ik de gordijnen van Fijngordijn bij verschillende klanten mogen adviseren en elke keer matcht het prachtig in het geheel.

Hoog tijd dus dat deze fijne gordijnen ook in mijn eigen huis zouden komen te hangen! 
Al een tijdje ergerde ik me groen en geel aan de donkerbruine gordijnen in onze slaapkamer. Ze maakten de ruimte klein en donker en pasten absoluut niet meer bij de lichte frisse stijl waar ik zo van hou. Op mijn Instagram kun je zien hoe ik woon. Ik besloot om niet alleen de gordijnen te vervangen maar meteen de hele slaapkamer aan te pakken. Na zes jaar was dat hard nodig.
Voor klanten begin ik altijd met het maken van een moodboard, dus voor mezelf deed ik dat ook. Een moodboard geeft je houvast bij het shoppen van de juiste items.
Ik wilde graag een luchtige serene sfeer in de slaapkamer. Maar wel met kleur. Het prachtige kleurrijke behang van Roomblush was het uitgangspunt. Vanuit hier borduurde ik verder. Ingrid, van Fijngordijn, stelde op basis hiervan een stalen pakketje samen. Ideaal om zo'n pakketje thuis te ontvangen! Zo kon ik, op verschillende momenten van de dag, eens rustig kijken welke stof ik het mooiste vond passen.


Op onze slaapkamer hebben we een vrij groot raam en ik wilde graag iets tegen de inkijk. Tegelijkertijd wilde ik het 's nachts goed kunnen verduisteren. Het werd daarom een combinatie van vitrage met verduisterende overgordijnen.
De peach-kleurtjes en petrol stoffen vond ik echt prachtig, maar mijn man helaas niet. En tsja, het is ook zijn huis, dus heb ik ze aan de kant gelegd. De naturel kleurige linnen stof zou het geheel wat ik voor ogen had wat flets maken. Daarom is mijn keuze gevallen op witte gordijnen. Fris witte gordijnen in de stof Recycle 1.


De gordijnen zijn gevoerd met een 100% verduisterende voeringstof. Voor de  vitrage koos ik voor de prachtige stof Look 2. Vitrage vind ik altijd wat truttig en ouderwets klinken, maar bij deze prachtige stof is dat absoluut niet van toepassing. De stof Look 2 is echt prachtig en, door zijn grovere weefsel, wat stoerder. De Look is inmiddels niet meer in de collectie, maar Fiep en Holly zijn stoffen met eenzelfde uitstraling. 


Na het door bespreken van de maten werd de bestelling geplaatst en kon ik ondertussen verder met behangen en schilderen. In overleg met Fijngordijn bestelde ik nog een nieuwe gordijnrails. Deze bevestigden we zelf aan het plafond. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de extra inmeet- en montageservice van Fijngordijn.


Een paar weken later werd er een grote doos bezorgd met daarin onze nieuwe gordijnen. Spannend! De rails hing al dus we konden ze direct ophangen. En wat hangen ze prachtig! Ze passen precies in het plaatje wat ik voor ogen had. De slaapkamer lijkt veel ruimer en geven het die luchtige zomerse sfeer waar ik naar op zoek was. Juist nu de zomer voorbij is, is dat extra fijn!
 

Meer blogs

Stoere vouwgordijnen voor een tienerkamer

24 maart 2019

Een nieuwe blog van gast blogger Jenny van Huisgeluk
Tienerzoon Job was toe aan een stoere tienerkamer. Lees hier over de make-over van zijn slaapkamer én zijn nieuwe stoere vouwgordijnen...

De gordijnen van Daan en Yvonne

08 maart 2018

In dit blog kijken we naar de gordijnen van Daan & Yvonne.
Daan en Yvonne zijn de ouders van een prachtige dochter Pien...mijn nichtje!


 

www.fijngordijn.nl gebruikt cookies om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je relevante advertenties te zien krijgt. Als je meer wilt weten over deze cookies, klik dan hier voor ons cookie beleid. Bij akkoord geef je www.fijngordijn.nl toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.